Guardiola: bizonyított a Manchester City

InfoRádió / MTI
2016. november 2. 10:59
Josep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint mérföldkő lehet a klub életében a Barcelona elleni keddi győzelem a Bajnokok Ligája csoportküzdelmében.

"Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk legyőzni a világ legjobb csapatát. Ezt már a jövő generációja is el fogja hinni" - nyilatkozta a spanyol szakember, aki korábban a katalánok sikersorozatának egyik fő letéteményese volt.

A Barcelona a 21. percben Lionel Messi pályafutása 90. BL-góljával szerzett vezetést, a hazaiak még a szünet előtt Ilkay Gündogan révén egyenlítettek. Ennél a találatnál hatalmasat hibázott Sergi Roberto, a jobbhátvéd ugyanis saját tizenhatosa előterében adta el a labdát. Luis Enrique, a Barca vezetőedzője elmondta, ez volt a mérkőzés fordulópontja: "Ha így kapsz gólt, akkor teljesen normális, hogy egy rosszabb periódus következik" - mondta a spanyol mester, aki szerint ez a teljes második félidőre rányomta a bélyegét.

A szünet után a hazaiak Kevin De Bruyne szabadrúgásával a vezetést is megszerezték, majd Gündogan második találatával el is döntötték az összecsapást.

A találkozót Kassai Viktor vezette, a szigetországi sajtó szerint sok hibával. Szakértők szerint a magyar bíró a legnagyobb tévedést akkor követte el, amikor a találkozó elején műesésért sárga lapot adott Raheem Sterlingnek, holott a támadó Samuel Umtitivel való összecsapása után 11-est kellett volna adnia a hazaiaknak. Graham Poll, korábbi FIFA-játékvezető a BBC honlapján olvasható közleményben leszögezte: Kassai nem csak a Manchester City kárára tévedett, hiszen a hazaiak harmadik gólját Sergio Agüero kezezése előzte meg.

A keddi játéknapon négy csapat, a legutóbb döntős Atlético Madrid, a Bayern München, a Paris-Saint Germain és az Arsenal biztosította helyét a nyolcaddöntőben.