Magabiztos siker a nyitányon, jöhetnek a görögök

Infostart
2016. szeptember 12. 14:35
Magabiztos győzelemmel kezdte meg Európa-bajnoki szereplését az U19-es magyar férfi vízilabda-válogatott Hollandiában. Horkai György szövetségi kapitány együttese 22-5-re győzött Málta ellen. A szakvezető az InfoRádiónak hangsúlyozta, hogy egy percig sem forgott veszélyben a győzelem.

Horkai György, az U19-es csapat szövetségi kapitánya szerint a máltaiak a leggyengébbek a csoportban, ahol még Görögország és Montenegró is szerepel. A szakvezető az InfoRádiónak elmondta: elégedett a csapat teljesítményével.

„A mérkőzés egészén nagyon szépen és fegyelmezetten játszottunk. Sok labdát szereztünk, sok akció gólt lőttünk, sok kiállítást szereztünk. Kaptunk ugyan négy kiállítást, de ez nem azt jelenti, hogy a játékvezetők befolyásolták volna a meccset, de azért próbálták segíteni a gyengébbik csapatot" – értékelt a szakvezető.

A 6 gólt szerző Manhercz Krisztián egyértelműen kiemelkedett a mezőnyből, de a szövetségi kapitány szerint a csapat érdeme a győzelem. Horkai György kulcsfontosságúnak tartja, hogy minél több meccset nyerjenek meg a csoportban.

„A mostani állás és papírforma szerint a csoport első helyezettje Olaszországgal, a második helyezett pedig a szerbekkel játszik a négy közé jutásért. A harmadik úgy nézhet szembe a spanyolokkal, hogy előtte egy nagyon kemény mérkőzése lesz az oroszok ellen a legjobb tizenhat között" – fejtette ki az InfoRádiónak.

Az U19-es magyar férfi vízilabda-válogatott ma negyed hatkor játszik Görögország ellen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Magabiztos siker a nyitányon, jöhetnek a görögök
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást