Litkey Farkas is elrajtolt a Kékszalagon

InfoRádió
2016. július 14. 11:37
A tizenegyszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas ugyanolyan motivált a ma reggel kezdődött versenyen, mint korábban bármikor.

A 48. Kékszalag verseny Európa legnagyobb tókerülő versenye, amelyen együtt rajtolnak a hagyományos, egytestű hajók és a két- vagy háromtestű high-tech vitorlások, a profi csapatok és a családi vitorlázók.

A Kékszalag időpontja hagyományosan a nyári napforduló utáni első holdtöltéhez legközelebb eső hétvége. Az első Kékszalag 21 hajót felvonultató mezőnye 1934. július 27-én kora reggel rajtolt Balatonfüredről. Az első győztes az Ugron Gábor vezette Rabonbán 30-as cirkáló lett, és a résztvevők közül csak ketten adták fel a versenyt – olvasható a verseny honlapján.

A Kékszalag rekordidejét 1955-től 57 éven át a Nemere II. tartotta, hiába gyorsultak a vitorlások, épültek modern hajók a rekord sokáig megdönthetetlen volt.

A mostani esélyesek között van Józsa Márton hajója, a rekorder Fifty-Fifty, amely 2012-ben gyenge szélben döntötte meg a Nemere II. csúcsát. A legnagyobb ellenfele az Artemis nevű hajóval a 11-szeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas lehet, aki a Genfi-tó sikertípusával indul.

Litkey Farkas az InfoRádió Aréna című műsorában korábban arról beszélt, hogy minden versenyre nagyon készül és ugyanolyan motivált, mint korábban bármikor.

"Versenylovak vagyunk. Amikor felemelik a kapukat, akkor futni fogunk, ahogy csak tudunk. Ezzel együtt a verseny és a technikai élvezet a legfontosabb és maga a verseny csodás dolog, fantasztikus érzés" - fogalmazott Litkey Farkas.

A Kékszalag verseny eredményhirdetése Balatonfüreden lesz szombaton este hat órától.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Litkey Farkas is rajtol a Kékszalagon
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást