Kialakult a kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztása

Infostart
2016. július 1. 20:26
Kialakult a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája őszi csoportbeosztása.

A férfiaknál a legutóbb ezüstérmes Veszprém a Barcelonával, míg a Szeged a címvédő Kielcével került azonos nyolcasba a férfi kézilabda Bajnokok Ligája pénteki csoportsorsolásán.

A bakonyi együttes a Barcelona mellett a francia PSG, két német sztárcsapat, a Kiel és Flensburg, a dán Silkeborg, a lengyel Wisla Plock és a svájci Schaffhausen együttesével mérkőzhet a továbbjutásért.

Kálomista Gábor, a Veszprém vezérigazgatója a Sport TV-nek azt mondta, kifejezetten örül a csoportbeosztásnak, hiszen a csoportmérkőzéseken van esély korrigálni, illetve aki ebből a csoportból továbbjut, jó eséllyel gyengébb ellenfelet kap a folytatásban.

A szegediek a Kielce mellett a német Löwen, a macedón Vardar Szkopje, a horvát Zágráb, a szlovén Celje, a svéd Kristianstad és a fehérorosz Breszt együttesével csaphatnak össze a csoportkörben.

Az erősebb ág csoportelsői egyenes ágon bejutnak a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezettek jutnak a kieséses szakaszba, ahol csatlakozik hozzájuk további két csapat a gyengébbik ágról.

A nőknél a legutóbbi négyesdöntő fináléjába jutott Győr a címvédő Bukaresttel, dán Midtjyllanddal és az orosz Rosztov Dondal került egy négyesbe.

A Ferencváros az elmúlt idényben harmadik macedón Vardar Szkopje és az orosz Asztrahanocska mellett a 2. selejtezőcsoport győztesével került a B csoportba.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kialakult a kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást