Kemény Dénes: Nem szabad lebecsülni a lengyeleket

Infostart
2016. június 30. 11:22
Ma a Portugália-Lengyelország negyeddöntővel folytatódik a labdarúgó Európa-bajnokság. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádiónak azt mondta, bár a portugálok nagyon jók, a lengyeleket sem szabad lebecsülni.

A Portugália-Lengyelország negyeddöntővel folytatódik az EB. Milyen meccsre számít?

A portugálok megvillantottak néhány momentumot a tudásukból, és szerintem focitudásban jobbak, de a lengyeleket nem lehet lebecsülni, hiszen bent vannak a legjobb nyolcban és simán lehet hosszabbítás.

Hogyan lehet ilyenkor kezelni a játékosok helyzetét? Elvileg nyugodtak lehetnek, nagyot nem bukhatnak, bent vannak a legjobb nyolc között.Vagy inkább most már győzni akarnak?

Kár kimenni a pályára, ha nekik elég, hogy a nyolc között bent vannak. Úgy kell kimenni a pályára, hogy már nagyon jó az eredmény, de van 90 perc előttünk, hogy még jobb legyen.

Mennyire fáradtak ilyenkor?

Ki kell tisztítaniuk magukból azt az örömet, amit a nyolcaddöntő adott. Akár a portugáloknál a horvátok elleni utolsó percekben elért gólról, akár lengyel 11-esekről van szó. Nagyon fontos, hogy sikerüljön a mérkőzésre úgy tekinteni, mintha ez nem történt volna meg, mert az öröm rossz tanácsadó és csak miután vége a meccsnek, akkor kapcsolnak a játékosok, hogy ma nyerhettek volna.

A tornának ebben a szakaszában mást kell mondani a pályára kifutó játékosoknak?

Ilyenkor nyilván a célkitűzés a fontos. Az a helyes célkitűzés, hogy a mai győzelem a további céljainkhoz kell! Alázattal, visszafogottan kell kimenni a pályára, tisztelni, becsülni kell az ellenfelet. Ha ez megvan, akkor mindent megtett azért, hogy megverhesse. Ha annak örül, hogy egyáltalán itt tart, akkor itt is marad.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kemény Dénes: Nem szabad lebecsülni a lengyeleket
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást