A női vízilabda-válogatott az első felkészülési meccsén kikapott az amerikaiaktól

Infostart
2016. június 29. 14:47
Az Egyesült Államokban készülő magyar női vízilabda-válogatott 13-6-ra kikapott a házigazda együttestől Miamiban. A két csapat csütörtökön újra összecsap egymással.

A magyar női vízilabda-válogatott az Egyesült Államokban készül a riói olimpiára. A nemzeti együttes a házigazda válogatottja ellen száll vízbe hétfőn éjjel – írta a magyar szövetség honlapja.

 A felkészülési találkozót az amerikai együttes kezdte jobban:

a 4. percben 2–0-ra vezettek a házigazdák. Az első negyed végére már 4-2-re vezettek az amerikaiak.

 A második negyedet szintén 4–2-re nyerte az Egyesült Államok, ekkor négy akciógólt lőttek az amerikaiak, így a nagyszünetben 8–4-re vezetett az Egyesült Államok.

 A harmadik negyedben a kapus Bolonyai Flórát Kasó Orsolya váltotta a kapuban, de a csere sem hozott nagy változást. A harmadik játékrészt 4-0-ra nyerték a vendéglátók.

 A záró negyedben már lassabb volt a játék, a házigazdák a következő összecsapásra tartalékolták az erejüket, így ezt a negyedet a magyar csapat nyerte 2-1-re, így az Egyesült Államok 13-ra győzött.

 Az Egyesült Államok azzal a 13 játékossal állt ki, akik ott lesznek az olimpián, hiszen Adam Krikorian szövetségi kapitány már korábban, a Világliga megnyerése után megnevezte végleges riói csapatát.

 Kollégája, a magyar szövetségi kapitány Bíró Attila még tesztel, ezért is ad lehetőséget a kéthetes túra alatt 16 játékosnak.

 A felek utolsó találkozója a 2015-ös, kazanyi vb-n volt, ahol a még Merész András irányította válogatott 12-7-re veszítette el a nyolcaddöntőt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A női vízilabda-válogatott az első felkészülési meccsén kikapott az amerikaiaktó
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást