Tóth László: Az Eb-t felkészülési állomásnak tekintjük

InfoRádió
2016. június 23. 06:30
Szabó Gabriella ebben az évben is két számban szerepelhet a nyár kiemelt kajak-kenu versenyein, a moszkvai Európa-bajnokságon és az augusztusi riói olimpián. Edzője, Tóth László hangsúlyozta: az erős hazai válogató kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk az olimpián.

„Jónak értékelem, hogy két számban is ott lehetünk az Európa-bajnokságon és az olimpián is. Így is indultunk neki, hogy megpróbáljuk ezt a két számot célul kitűzni, tehát nagyon örülünk, hogy sikerült a válogatók alapján kivívni ezt a lehetőséget” - mondta Tóth László a Honvéd kajakedzője, az olimpiai bajnok Szabó Gabriella trénere.

Mint mondta, ebben az évben Kozák Danuta és Szabó Gabriella is nagyon motivált volt, és mindketten megtettek mindent, hogy sikeresek legyenek.

„Ez a páros jobb a tavalyinál is, de kell is ez az erő, mert az ellenfelek is erősebbek lesznek ebben az évben” - fűzte hozzá a kajakedző.

Tóth László szerint nem volt könnyű dolga a párosnak az első és második válogató után sem.

„Mindkét páros ellen nehéz nyerni, de annyira együtt volt a párosunk, hogy nem jelentett gondot. A második válogatón gyakorlatilag rajt-cél győzelem volt. Ez az erős hazai válogató kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk az olimpián” - jegyezte meg a tréner.

Tóth László a moszkvai Európa-bajnokság éremesélyeiről azt mondta: a lányok álma bizonyára az aranyérem volna.

„De ha a második vagy harmadik helyen végzünk, akkor sem fogunk elkeseredni. Az olimpiáig még van idő, fel tudunk készülni rendesen. Most örülünk, hogy sikerült a válogató és az Eb-t felkészülési állomásnak tekintjük” - fogalmazott a kajakedző.

„Az ezt követő hetekben lesz egy újraalapozás, hogy minél jobb állapotban kerüljenek az olimpiára. Ahogy pedig közeledik az olimpia, gyorsítani fogunk, pályákat megyünk, időre evezéseket csinálunk a kiélezéshez” - mondta Tóth László a Honvéd kajakedzője, az olimpiai bajnok Szabó Gabriella trénere az InfoRádiónak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tóth László: Az Eb-t felkészülési állomásnak tekintjük
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást