Benedek délután olimpiai keretet hirdet

InfoRádió
2016. június 8. 08:30
14 órakor hozza nyilvánosságra Benedek Tibor szövetségi kapitány, hogy kik azok a játékosok, akik a férfi vízilabda-válogatottal részt vehetnek a riói olimpián. A keret kialakításakor fontos volt, hogy ki hogyan teljesít a szezon végén.

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerdán hirdeti ki a riói olimpiára készülő keretét. Benedek Tibor délután 14 órakor közli a végleges névsort. A magyar együttesre tétmérkőzés már nem vár az ötkarikás játékokig.

A magyar együttes nem jutott ki a Világliga kínai szuperdöntőjébe, miután májusban 13-10-re legyőzte ugyan Görögországot a selejtező végén, az idegenbeli négygólos veresége miatt azonban nem jutott be a sorozat fináléjába.

Benedek Tibor a szövetség honalapjának akkor azt mondta: elfogadták, hogy nem jutottak tovább, de a legfontosabb az olimpia, ez mindent felülír. A szakvezető sajnálja, hogy nem lesz ott a nemzeti együttes a fináléban, de tudja, hogy mindent megtettek ezért. Benedek Tibor elmondta, hogy a Szuperdöntő egy komoly világverseny, de ebben az évben mindenki alárendeli az olimpiának, most nem ugyanolyan lesz a torna, mint tavaly, ennek ellenére hasznos lett volna egy komoly tétmeccs a szerbek ellen.

A szakvezető korábban hangsúlyozta, hogy egy-két kivétellel már kialakult a végleges keret, de nagyon fontos volt, hogy a klubszezon végén, a bajnoki hajrában és a Bajnokok Ligája budapesti döntőjében, ki milyen formában játszik, mert aki jól teljesít az idény hátralévő részében, kivívhatja még az olimpiai részvételt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Benedek délután olimpiai keretet hirdet
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást