Maradt még energia a magyar válogatottban

Infostart
2016. május 20. 13:54
Toronymagasan Földházi Dávid volt a leggyorsabb 200 háton a londoni Európa-bajnokság előfutamainak összesítése alapján. Cseh László 100 pillangón zárt elsőként ebben a szakaszban, míg Kapás Boglárka 1500 gyorson már a döntőben folytathatja mostani legjobb ideje után.

Az elmúlt négy nap sikersorozata után is maradt még energia a magyar úszóválogatottban, bár a pénteki döntőktől nem várható 1-2 éremnél több, és ehhez is kiemelkedő egyéni szereplés kellene majd Szilágyi Liliánától 100 pillangón vagy esetleg Gyurta Gergelytől 800 gyorson.

A délelőtti selejtezőkből kitűnt Földházi Dávid, aki 200 háton 7 tizedmásodpercet vert a második helyezettre. Bejutott még az elődöntőbe Balog Gábor a negyedik idővel, így Telegdy Ádámnak a nyolcadik, Zámbó Balázsnak pedig a 10. idő már nem volt elég a 16 közé kerüléshez, hiszen egy nemzetből csak két versenyző szerepelhet az előfutamok után.

100 pillangón Cseh László volt a leggyorsabb, mellette a kilencedik idővel Pulai Bence készülhet az elődöntőre. Kenderesi Tamás a 23., Biczó Bence az 50. helyen fejezte be szereplését.

200 gyorson Késely Ajna bizonyította, hogy 14 évesen is egyre jobban megállja a helyét a nemzetközi mezőnyben: 10. lett, így a fináléba kerülésért úszhat.

1500 gyorson Kapás Boglárka a legjobb idővel, Juhász Adél hatodikként, míg a 4-szer 100-as vegyes gyorsváltóban a Kozma Dominik, Takács Krisztián, Sebestyén Dalma, Jakabos Zsuzsanna kvartett szintén a hatodik eredménnyel került a döntőbe.

Az ötvenes számokban háton György Réka a 39., mellen Financsek Gábor a 21., Horváth Dávid a 35. helyen zárt.