Remekeltek a magyar úszók Londonban

Infostart
2016. május 18. 00:02
Hosszú Katinka már két aranyéremnél jár, a magyar válogatott pedig ismét háromig jutott az úszó Európa-bajnokság második napján.

Élete első nagymedencés aranyérmét szerezte 200 háton Hosszú Katinka felnőtt világversenyen. A döntőben azonnal az élre állt, volt amikor egy teljes testhosszal vezetett, a hajrá előtt ukrán riválisa közelített, de az ötszörös világbajnok így is majdnem fél másodperccel nyert. Burián Kata negyedik lett, és teljesítette az olimpiai A szintet. Törös Károly tanítványa mindenképpen az Eb nagy magyar felfedezettje.

A férfiaknál 50 pillangón Cseh László ezüstérmes lett, ezzel kihozta a számból a maximumot. 200 vegyesen nem indult az elődöntőben, pedig a selejtezők összesítése alapján egyértelmű favoritja lett volna a folytatásnak.

A két női és két férfi versenyzőből álló úgynevezett vegyes vegyesváltók versenyében a Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Balog Gábor és Financsek Gábor bronzérmet nyert. Balog Gábor nem sokkal korábban 100 háton ötödik lett, pedig vírusos betegsége nem javult. A rangidős Financsek Gábor pedig 30 évesen nyerte élete első felnőtt Eb-érmét.

Az este programját a tavalyi eredmények alapján megítélt LEN Award-átadás koronázta meg: Hosszú Katinka és Cseh László most vehette át a 2015-ös év legjobb európai női és férfi úszójának járó szobrokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Remekeltek a magyar úszók Londonban
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást