Michelisz a dobogóra vágyik a Hungaroringen

Infostart
2016. április 21. 17:00
Az első két versenyhétvége alapján magabiztosan készül a túraautó-világbajnokság hungaroringi állomására Michelisz Norbert. A többszörös világbajnoki futamgyőztes magyar autóversenyző még úgy is jó esélyt lát a kiemelkedő szereplésre, hogy komoly pluszsúllyal indulnak a Honda pilótái.

Nagyon pozitív érzésekkel várom a futamot – mondta az InfoRádiónak Michelisz Norbert a hungaroringi megmérettetés előtt.

A magyar pilóta értékelése szerint az első két versenyhétvége nagyon jól sikerült, míg az összetettben a Honda vezeti a gyártói értékelést.

Hozzátette: sajnos ennek az eredménye az, hogy meg lesznek pakolva súllyal a Hungaroringre, plusz 70 kilóval, ami körönként körülbelül egy másodperces lemaradást eredményez az első két versenyhétvégéhez képest.

„Én balanszsúlytól függetlenül azt a célt tűztem ki magam elé, hogy dobogón legyek, vagy akár még futamot is nyerjek. Valószínűleg a kulcs része a hétvégének az időmérő lesz: muszáj az első tízben kvalifikálnunk magunkat. Ekkor van esélyünk a fordított rajtrácsos versenyen” - mondta Michelisz Norbert.

Arra is kitért, jó érzés számára, hogy a Honda gyári csapatánál szerepelhet, a hazai futam előtti időszakot pedig mindig élvezi.

„Nagyon jó helyzetben vagyunk. Látszik az első két hétvége után is, hogy az autó sokat fejlődött a korábbi évekhez képest. Úgyhogy magabiztosan várom a hungaroringi versenyt és az egész évet is” - mondta Michelisz Norbert.

A Hungaroring felújított és közelmúltban átadott burkolatát a WTCC mezőnye avatja fel.

"Mindannyiunknak újra kell tanulnunk a Hungaroringet, de a hazai pálya előnye számomra eddig is inkább a lelátókról érkezett" - jegyezte meg Michelisz Norbert.

A hétvégi WTCC-forduló keretében szombaton 16 órától rendezik az időmérő edzést, vasárnap pedig a két futamot 14.15-től, illetve 17.14-től.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Michelisz dobogós akar lenni
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást