Michelisz erre számít a Hungaroringen

Infostart
2016. április 19. 11:04
Alig ért véget a túraautó-világbajnokság (WTCC) szlovákiai versenyhétvégéje, a mezőny máris a hungaroringi versenyekre készül. Az InfoRádiónak nyilatkozó Michelisz Norbert már várja, hogy ismét a pozitív nyomás alatt versenyezhessen.

Felemás érzésekkel távozott a szlovákiai túraautó-világbajnoki hétvégéről a Honda versenyzője, Michelisz Norbert.

„Az időmérő edzés után egy kicsit csalódott voltam, ugyanis egy körön nem tudtuk felvenni a lépést a Citroenekkel, sőt, a leggyorsabb Ladával sem, ami egy kicsit csalódást keltő volt. De tudtam, hogy a negyedik és a hetedik rajtpozíció nem volt rossz, mert az elméleti esély megvolt a dobogóra, vagy akár a futamgyőzelemre is. Sejtettem, hogy ahogyan Paul Richard-on, úgy itt is a miénk lesz verseny körülmények között a legjobb autó. Az egyetlen egy negatív pontja a versenyeknek az volt, hogy rosszul rajtoltam mind a két versenyen. Ennek az volt az oka, hogy nem működött a rajtelektronikám. A jó eredmény, vagy a dobogó így már a rajtnál elúszott.” - mondta a magyar versenyző az InfoRádiónak.

Michelisz Norbert az első futamon végül a hatodik helyen ért célba, a második futamon negyedik lett. A hétvégi hungaroringi versenyre az első két hétvége eredményei alapján megváltozik a büntetősúlyok elosztása.

„Szerintem sok súlyt fogunk kapni, hasonlóan nehezek leszünk, mint a Citroen. Összességében ez a teljesítményünkre is hatással lesz. Hogy ez mennyiben befolyásolja majd az erőviszonyokat, azt egyelőre nagyon nehéz megmondani. Ami biztos, hogy segíteni nem fog a plusz súly.” - vélekedett Michelisz Norbert.

A Honda az első két versenyhétvégén Tiago Monteiro révén egy győzelmet és két második helyet, Robert Huff-al egy győzelmet és egy harmadik helyet, Michelisz Norberttel két harmadik helyet gyűjtött be – ezért számíthat büntetősúlyokra.

„Látszik, hogy versenyen nagyon jól működik az autó. Azt gondolom, hogy ha kapunk büntetősúlyt, akkor is jól fogunk működni versenyen. A kérdés az az, hogy az időmérős, egykörös tempót azt tudjuk-e javítani. Abban az esetben, hogy ha igen, akkor jó esélyeinek vannak a Hungaroringen is. Sajnos nem pole pozícióért fogunk harcolni, de mondjuk egy első öt-hat rajtpozíció valamelyike még így is elérhető.” - mondta Michelisz Norbert, aki azt is elárulta: nagyon keveset tud az újraaszfaltozott Hungaroringről, így számára is kihívás lesz a pálya.

„A hazai pálya előnye amúgy is inkább a hangulatban keresendő. Számítok rá, hogy idén is nagyon jó lesz a hangulat, és hogy ez segít abban, hogy ismét jól teljesítsek hazai pályán.” - zárta a gondolatot az InfoRádiónak nyilatkozó magyar versenyző.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Michelisz Norbert értékel
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást