„Senki ne várjon londoni olimpiát”

InfoRádió
2016. április 15. 18:24
Nem érdemes a sportolóknak és a szurkolóknak túlzott elvárásokat támasztani a riói olimpiával szemben - mondta az InfoRádiónak Ádámfi Attila, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója. A szervezet a múlt héten tartotta olimpiai tesztversenyét a brazil nagyvárosban. A témáról többet is megtudhatnak az Ötkarika című magazinműsorunkból.

„Nagyon pozitív tapasztalataink vannak a versennyel kapcsolatban, amely egyben dél-amerikai súlyemelő bajnokság is volt. Összességében egy nagyon jó színvonalú, és nagyon kedvező feltétételek és körülmények között megrendezett tesztverseny volt, ami nemcsak mint sportrendezvény volt jelentős, hanem maximálisan betöltötte azt a szerepet is, amit egy tesztversenynek be kell töltenie” - osztotta meg tapasztalatait Ádámfi Attila.

Elmondta, hogy a versenyen 13 országból körülbelül száz versenyző vett részt, és mivel ez egy dél-amerikai bajnokság volt, tíz dél-amerikai ország vett részt rajta, de meghívás alapján az Egyesült Államok, Thaiföld és Németország versenyzői is jelen voltak.

Brazíliában - a súlyos politikai feszültségek közepette - váltás volt a sportminiszteri poszton is. A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója szerint az új állami sportirányítás maximálisan követi az eseményeket.

„Igaz, hogy sosem kellemes, ha a sportminiszter távozik a posztjáról nem sokkal az olimpia előtt, de az új sportminiszter – akivel volt szerencsém néhány szót váltani – bár csak egy hete sportminiszter, már évtizedek óta a sportminisztériumban dolgozik. Ez a személycsere radikális változásokat az állami sportirányításban nem fog okozni” - fejtette ki Ádámfi Attila.

Hozzátette: rajta kívül természetesen a riói olimpia szervezőbizottságának több vezetője is tiszteletét tette az eseményen, és mindannyian elégedettségüket fejezték ki a súlyemelőverseny színvonalával és szervezésével kapcsolatban.

„Mindenkinek azt szoktam mondani, hogy senki ne várjon londoni olimpiát, az elvárásokat igazítani kell egy dél-amerikai nagyvároshoz. Azt gondolom, hogy ha reális elvárásokkal érkeznek a sportolók és a nézők az olimpiára, akkor egy nagyon jó hangulatú olimpián vehetnek részt, és nagyon pozitív tapasztalatokkal és élményekkel távozhatnak Rióból” - véli a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója.

A témáról többet is megtudhatnak az Ötkarika című magazinműsorunkból.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ádámfi Attila
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást