Még az idén megszülethet az új nyugdíj-előtakarékossági konstrukció - a nap hírei

Infostart
2018. december 1. 21:17
Bővült a családi otthonteremtési támogatások köre. Együttműködést szorgalmaz az egészségügyi ellátás javítása érdekében a területért felelős államtitkár 94 éves korában elhunyt idősebb George Bush volt amerikai elnök

Ismét bővült a családi otthonteremtési támogatások köre - hangsúlyozta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin a családszervezetek jótékonysági adventi vásárának megnyitóján beszélt erről.

Az ágazatban dolgozók együttműködésére van szükség az egészségügyi ellátás javítása érdekében - mondta a területért felelős államtitkár. Horváth Ildikó a Magyar Gyógyszerészi Kamara rendezvényén a parlament előtt lévő egészségügyi törvényről azt mondta: a jövőben a homeopátiás szereket nem lehetne gyógyszernek hívni.

Még az idén kidolgozhatja az új nyugdíj-előtakarékossági lehetőséget a kormányzat - mondta a pénzügyekért felelős államtitkár a Magyar Időknek. Gion Gábor közölte: a jelenlegi elképzelések alapján az új konstrukcióban a magánszemélyek kamatprémiumhoz juthatnának.

Európa és Magyarország jövője szempontjából komoly tétje van a jövő évi európai parlamenti választásnak - hangsúlyozta Semjén Zsolt a KDNP elnöke a kisebbik kormánypárt választmányi ülésén. Harrach Péter frakcióvezető kiemelte a közösségi média egyre aktívabb használatát is.

A horvát kormányfővel tárgyal Zágrábban hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök. A Miniszterelnöki Sajtóiroda közlése szerint Orbán Viktor megbeszélést folytat a horvát államfővel, és találkozik a parlament elnökével is.

A brit kormány egy újabb tagja távozik a Brexit feltételrendszeréről szóló megállapodás miatt. Sam Gyimah tudományért és felsőoktatásért felelős államtitkár a Daily Telegraph című lapban megjelent közleményében úgy vélte: a brit kormányfőnek nem szabad kizárnia egy újabb brit népszavazás lehetőségét.

A világkereskedelem élénkítését hangsúlyozza a G20-ak Buenos Aires-i csúcsértekezletének zárónyilatkozat tervezete. A résztevők szerint ennek érdekében meg kell újítani a Kereskedelmi Világszervezetet. A találkozó első napján a stabilitás és a fejlődés érdekében megállapodott a háromoldalú együttműködés fokozásában Kína, Oroszország és India vezetője.

Enyhén lejtős területen, egy porral és homokkal teli kráterben landolt a Mars felszínén az Insight robotgeológus űrszonda. Az amerikai űrkutatási hivatal azt közölte: a landolás helyét 22 helyszínből választották ki a NASA tudósai.

94 éves korában elhunyt idősebb George Bush volt amerikai elnök. Ő volt az Egyesült Államok 41. elnöke, 1989-tól 1993-ig töltötte be a hivatalt. Haláláig Jimmy Carter mellett a leghosszabb ideig élő amerikai elnök volt.