Többféle szőlőt használtak a franciaországi pezsgőversenyt nyert, 10-12 hónapos palackos érlelésű Törley-pezsgő (Hungária rosé extra dry) megalkotásához (pinot noir, syrah, chardonnay, zöldveltelini, zenit).
"Ez a 10-12 hónapos palackos érlelés ad neki egy olyan ízvilágot, ami a kék szőlőből származó gyümölcsös ízvilágot nagyon szépen kiegészíti" - tudta meg az InfoRádió Koczuba Róberttől, a Törley Pezsgő Pincészet pezsgőmesterétől.
Hogy mitől jó egy pezsgő, arról azt mondta, sokféle szempont van,
- szín
- illat
- íz
- komplexitás.
"Mindenki mást szeret, különböző technológiákkal is készülnek a pezsgők, tartályban és palackban is lehet készíteni. A tartályos pezsgők könnyedek, gyümölcsösek, míg a palackban erjesztett és érlelt pezsgők inkább az érleltebb ízvilágú pezsgők. Mindkét technológiával lehet olyat készíteni, amely versenyeken arany- vagy ezüstérmet nyerhet" - világított rá.
A Törley 30 országba szállít pezsgőt, és úgy látja, ismerik a magyar pezsgőket a világban.