Nyitókép: https://www.facebook.com/penzmuzeum

Turnéra indul a jegybank Pénzmúzeuma

Infostart / InfoRádió
2023. szeptember 1. 18:20
Kilép a Pénzmúzeum jól ismert falai közül és a pénzügyi ismereteket bőröndbe csomagolva kel útra a hazai általános- és középiskolákba. A Bőröndmúzeum - Utazás a pénz körül című interaktív programot első körben a borsodi és a szabolcsi gyerekek ismerhetik meg.

A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont középiskolásoknak szóló múzeumpedagógiai előadásai szeptembertől december közepéig járják az országot Bőröndmúzeum - Utazás a pénz körül címmel, és a tervek szerint mintegy 350 osztályba és csaknem 8000 diákhoz jutnak majd el.

A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont csütörtöki közlése szerint a 45 perces rendhagyó órákon korszerű, játékos, interaktív pedagógiai módszerek mentén ismerkedhetnek meg a diákok az általános pénzügyi ismeretekkel.

Az óra illeszkedik a Nemzeti Alaptanterv állampolgári ismeretek tantárgy gazdasági-pénzügyi ismeretköréhez, amelynek célja a fogyasztói és pénzügyi tudatosság fejlesztése.

A Bőröndmúzeum - Utazás a pénz körül című kezdeményezés kidolgozásánál a szakemberek figyelembe vették az Utazó Iskola projekt, valamint a Pénziránytű Alapítvány Bázisiskola programjának gyakorlati tapasztalatait - közölte az intézmény.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Pénzmúzeum - Bőröndmúzeum
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást