Nyitókép: Forrás: Facebook/ Most vagy soha

Mosolygó Sára: Petőfi felesége nem volt tipikus női alak

Infostart
2022. november 6. 11:56
Idén forgatták a Lóth Balázs által rendezett Most vagy soha! című filmet, mely az 1848-as forradalom időszakát örökíti meg. A női főszerepet, Szendrey Júliát Mosolygó Sára kelti életre. A szabolcsi származású színésznő a filmről, a pályájáról és a forgatásról nyilatkozott.

A Leőwey Klára Gimnázium francia tagozatára jártam Pécsett, ott kezdtem el színjátszózni. A színészet mint szakma eszembe sem jutott. Évente egyszer vendég színjátszó csoportok érkeztek az iskolába, itt találkoztam először olyan alternatív iskolával, ami felkeltette az érdeklődésemet – nyilatkozott Mosolygó Sára a kultura.hu oldalnak adott interjújában.

A színész ezután a pesthidegkúti Waldorf-iskolában tanult tovább, ahol színjátszó csoportba járt, majd tanárai javaslatára a színművészetire ment. Jelenleg végzős a Zsámbéki– Fullajtár–Tárnoki–Jákfalvi osztályban, és rövid időn belül két filmszerepet is kapott.

"Szerencsésnek érzem magam az eddigi lehetőségeim miatt, nagyon nehéz ma kezdő színésznek lenni" – mondta, majd hozzátette, az előző filmekkel került a filmesek látókörébe, és azóta hívták szereplőválogatásokra. "Az lehet a magyarázat, hogy talán nem vagyok különösebben karakteres. Tipikus, klasszikus szép lány fazonom van, amit sok mindenre lehet használni, sokféleképpen lehet alakítani. Petőfi Sándor felesége egyáltalán nem volt tipikus női alakja a korának."

Szerinte Júlia kulcskaraktere a filmnek, és nagy hatással van a történet alakulására. Elárulta: az izgalmas forgatásokon sokat tanult, különösen a verekedős jeleneteket élvezte. A történet március 14. estétől március 15. estéig játszódik. A főhősnő ennek során keveredik konfliktusba a titkosrendőrséggel és erőteljesen mozgatja a szálakat, ezért ez a szerep rendkívül érdekes és összetett.

Mosolygó Sára játszik a Tasnádi István által írt Kartonpapa és A pillangók szabadok című színházi darabokban. Az első Covid-hullám alatt a Non Lieu filmes cég alapításában is részt vett, ahol kisfilmeket kezdtek forgatni osztálytársaival.

A portálnak azt mondta, sokat szeretne filmekben játszani, vágyik a nehéz kihívásokra. "Tudatosan próbálom gyakorolni, hogy van élet a színházon és a filmen kívül. Keresem, hogy mi lehet az a hobbi, amiben szintén magamra találhatok" – mondta.

(Nyitóképen: A Most vagy soha! történelmi film forgatása. Forrás: Facebook/ Most vagy soha.)