Nyitókép: Vitézy Dávid/Facebook

A vonatok budapesti szerelmesei dörzsölhetik a tenyerüket – sok kép

Infostart
2021. január 11. 13:22
Sínautóbusz, 424-es és 242-es gőzmozdony, és még sok minden más érkezik ezekben a napokban Budapestre, hogy a Közlekedési Múzeum majdani kiállítóterének hírét vigye. Mutatunk valamennyit.

Megérkezett az első öt különleges vasúti jármű a Közlekedési Múzeum leendő helyszínére, a látványosságokat a tervek szerint már nyáron kiállítják, az egykori Északi Járműjavító területén megnyíló első időszaki kiállításon – tájékoztatott az MTI a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum sajtótájékoztatójáról.

A múzeum jövőbeli otthonában, az egykori Északi Járműjavító területén időszaki kiállítással és programokkal várja látogatóit, amint ezt a járványügyi helyzet lehetővé teszi.

Számos különleges vasúti jérmű érkezett a Közlekedési Múzeum leendő otthonába, az Északi Járműjavítóba – közölte a Facebookon Vitézy Dávid, a múzeum megbízott főigazgatója.

Még a múzeum építése előtt jelentkezhet így a Dízelcsarnokban egy olyan időszaki kiállítás, amely a járműjavító és környezete történetébe enged bepillantást, ehhez kellenek a szerelvények.

Természetesen nem titkosak az új múzeum kőbányai rozsdaövezeti tervei sem, ezeket szintén bemutatja a helyszínen kialakított kiállítótér.

A kiállítást tavasz végén, nyár elején nyithatják meg, attól függ ez, hogy hogyan enyhül a járvány.

A most érkezett járművek:

  • 424-es és 242-es gőzmozdony
  • V60-as Kandó mozdony
  • M44-es tolatómozdony
  • CMN személykocsi.

Érkezik még:

  • Árpád, a híres gyorssínautóbusz
  • további kisebb műtárgyak

A járművekneket annak idején még az Északi járműjavítóban szerelték, javítgatták, ezért – Vitézy Dávid ígérete szerint – autentikus kiállító hely lesz.

És akkor lássuk a mozdonyokat Vitézy Dávid Facebook-posztja fotóin: