Nyitókép: Pixabay

Vinkó József a Balatoni Gasztrokalauzról: áprilisban egy lyukas garast nem adtam volna érte

Infostart / InfoRádió - Kocsonya Zoltán
2020. július 25. 15:00
A 333 tipp maradt, és válság ide vagy oda, nyílt 55 étterem a Balaton környékén – fogalmazott a Magyar Konyha főszerkesztője az InfoRádióban.

Nem roppant össze a balatoni vendéglátás a koronavírus-járvány nyomán, sőt számos új hely is nyílt a régióban – ez derül ki a Magyar Konyha magazin mellékleteként immár nyolcadik alkalommal megjelent Balatoni Gasztrokalauzból.

Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában elmondta, áprilisban egy lyukas garast nem adott volna a kiadványért, de a szerkesztőség meggyőzte, hogy próbálják meg.

"Követtük a Michelin alapgondolatát, hogy

nem teszteljük, sokkoljuk az éttermeket, hanem csak felmutatjuk. A túlélés volt az első kérdés.

Amit viszont láttunk, hogy az igazán jelentős helyek túlélték a válság mind a három hónapját, ami azt jelenti, ugyanúgy 333 tipp van, pedig 100 hely cserélődött is" – ecsetelte Vinkó József.

Számára szintén meglepetés volt, hogy 55 új hely nyílt a Balatonnál, ebből pedig csak 8-10 volt, amely korábban többször bezárt és újranyitott már.

"Lakáséttermek is nyílnak most"

– újságolta a főszerkesztő, aki szerint ez is mutatja, hogy "a Balaton agyoncsaphatatlan". Felidézte, hogy a válság hajnalán az éttermek felének a megszűnését jósolták, de történt egy furcsa dolog.

"Világosan kiderült, amit még annak idején Gundel Károly is mondogatott: a jó étteremhez jó alapanyag, jó séf és jó vendég kell, a balatoni termelők pedig együtt élnek-halnak az éttermekkel és a vendégekkel. A törzsvendégek nem fognak eljárni máshová ,és nem fognak megtanulni főzni, hanem az első adandó alkalommal maszkkal vagy maszk nélkül támogatni fogják az éttermeket" – húzta alá Vinkó József.

A teljes interjút kedd este 6 órától az InfoRádió Aréna című műsorában hallhatják.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Balatoni Gasztrokalauz - Vinkó József
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást