A Süsü új részeiről beszélt Csukás István

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna
2019. január 26. 10:00
Csukás István már írja az új sorozat 13 epizódjának forgatókönyvét. A részletekről az író beszélt az InfoRádióban.

A 13 új részben Süsü fia, Süsüke (akit már a második sorozatban megismerhetett a közönség), valamint a királyfi utóda, a kiskirályfi közös vándorútra indul, és

olyannyira elkóborolnak, hogy még a világűrbe is kijutnak.

A készülő bábfilmről Csukás István író az InfoRádióban elmondta: Süsüke és kiskirályfi úgy érzi, már elég nagy ahhoz, hogy világot lásson - a világűrből is. A világot ebben a harmadik sorozatban már a gyerekek szemével látjuk. "Ez így egy szép trilógia, a története nemzedékről nemzedékre játszódik" - mondta Csukás István.

Az író karácsonyra adta le a vázlatokat, szinopszisokat a Magyar Televíziónak, és ez alapján elfogadták, zajlik a szerződéskötés. Csukás István már karácsony után nekiállt a forgatókönyvek megírásának.

"Az első Süsü 9, a második sorozat 13 részből állt, és a Süsüke világot lát is 13 epizódos lesz, hogy minden hónapban egy-egy a képernyőre kerülhessen" - mondta el az író. Azt is elárulta, hogy

sem a zene, sem a bábok, sem a szereplők nem változtak, és Süsü hangját továbbra is Bodrogi Gyula fogja adni.

"Csak vele tudom elképzelni Süsüt, és talán a nézők is így vannak ezzel" - mosolygott Csukás István. Azt még nem lehet tudni, mikor kerülhet képernyőre a sorozat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Újabb részekkel jön a Süsü - Csukás István
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást