Nyitókép: MTI Fotó: Sóki Tamás

Közösségi élmény az Ördögkatlan Fesztivál

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda
2018. július 31. 20:24
Megkezdődött a 11. Ördögkatlan Fesztivál. Az összművészeti seregszemle a hétvégéig mintegy 650 kulturális programot kínál négy dél-baranyai településen. A részletekről Bérczes László, a fesztivál egyik főszervezője beszélt az InfoRádióban.

Az Ördögkatlan fesztiválon minden művészeti ág egyenrangúan képviselteti magát, és a szervezők mindegyikből a lehető legjobbat próbálják összegyűjteni azért, hogy ezáltal az ott lévő emberekből a jó minőséget, a jóságot hozzák ki. Ezért hívják összművészeti fesztiválnak, de inkább azt kellene mondani, hogy

közösségi élmény az Ördögkatlan

- mondta Bérczes László rendező.

Haydn Teremtés című művét Beremenden öt-hatezer ember fogja hallgatni, ami belőlünk is a jót hozza ki, de ugyanez érvényes a legjobb színházra, irodalomra, vagy bármilyen más műfajra - tette hozzá az Ördögkatlan Fesztivál egyik főszervezője.

Idei fellépők, díszvendégek

Az egyik idei irodalmi vendég a Magvető Kiadó lesz, amely mások mellett Nádasdy Ádámot hozza el a fesztiválra.

"A tapasztalat azt mutatja, hogy ezeken az irodalmi eseményeken mindig nagyon sokan vannak, a könyv, a próza és a vers visszanyeri azt a fontosságát, amivel egykor rendelkezett. A színházi díszvendégeknél két induló színházi csapatot is láthat a közönség: a K2 Színházat és a Sztalker Csoportot."

A teljes programot itt tekinthetik meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ma kezdődik az Ördögkatlan Fesztivál
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást