Nyitókép: Balogh Zoltán

Jól halad az Olof Palme Ház felújítása

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda
2018. június 9. 07:00
Lezárult az Olof Palme Ház elmúlt évtizedekben ráépített, oda nem illő elemeinek eltávolítása, és megkezdődött az eredeti terek visszaállítása. A tervek szerint ősszel már a tető és a restaurált Zsolnay-kerámiák is visszakerülnek az épületre - mondta Sághi Attila, a Liget Budapest Projekt műszaki vezérigazgató-helyettese.

Lezárult az Olof Palme Ház elmúlt évtizedekben beépített, oda nem illő elemeinek eltávolítása és megkezdődött az eredeti impozáns terek visszaállítása.

"A műtét legcsúnyább részét befejeztük"

- mondta Sághi Attila, a Liget Budapest Projekt műszaki vezérigazgató-helyettese.

Már az eredeti épületszerkezet helyreállítása és a különleges Zsolnay-kerámiák restaurálása zajlik.

Sághi Attila közölte: a dekorációs elemek ősszel kerülnek vissza az épületre, szeptemberben már látható lesz az új homlokzat és a tető.

Dolgozók a felújítás alatt álló Olof Palme Háznál a Városligetben MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az 1250 négyzetméter alapterületű épület kulturális közösségi térként újul meg: interaktív kiállítótérrel, pódiumszínpaddal is rendelkezik majd, mélyföldszintjén egy kisebb előadó- és konferenciatermet, valamint egy múzeumpedagógiai teret alakítanak ki.

Így fog kinézni az Olof Palme Ház, amely felújítás után 2019 elején, eredeti formájában, Millennium Háza néven nyílik meg. MTI Fotó: Liget Budapest Projekt

A tervek szerint a Millennium Házában több száz négyzetméteren várja majd a látogatókat a főváros aranykorát bemutató állandó kiállítás, amely egy óriási, több mint 100 négyzetméteres, több ezer házat ábrázoló városmakett és az ahhoz kapcsolódó vetített képek segítségével idézi meg a századfordulós Budapestet. A tárlat jövő nyáron nyílhat meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Sághi Attila
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást