Új színjátszóhely nyílt a pesti Broadwayn

InfoRádió / MTI
2016. december 1. 07:40
Mozsár Műhely elnevezéssel új játszóhely nyílt Budapest belvárosában: az új színházi befogadóhely a Nagymező utcában, a Mozsár Kávézó emeletén várja a közönséget.

A Mozsár Műhely modern színház Budapest szívében, ahol független alkotók oszthatják meg a világgal, amit fontosnak tartanak - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, decemberben négy új előadás - Csokonai Vitéz Mihály Karnyóné és Dennis Lumborg Szépkisnap című drámája, a Kortalan Kortárs című színházi talkshow, valamint a Puha vagy banya című bábjáték - bemutatóját láthatja a közönség, de a havonta jelentkező, Beszélő levelek című előadással is várják az érdeklődőket.

Az alkotók pályázati úton nyerhetnek lehetőséget előadásaik bemutatására. Az első pályázatot nyáron írta ki a Független Színházművészetért Alapítvány mint a Mozsár Műhely üzemeltetője. A pályázaton a 2016/2017-es évad bemutatóit választotta ki a szakmai zsűri.

Az első négy győztes még decemberben bemutatkozik az új játszóhelyen. A négy előadásból három megvalósítását a Manna Produkció mint színházi produkciós szervezet támogatja, a negyedik előadást az Art Előadóművészeti Nonprofit Kft. és a Figurina Kulturális Egyesület közös produkciójaként mutatják be.