Tokaj is kulturális főváros lenne

Infostart
2016. szeptember 8. 18:28
Több más magyar település mellett Tokaj városa is megpályázza az Európa Kulturális Fővárosa címet. Posta György polgármester az InfoRádiónak adott interjúban elmondta, hogy a pályázatban a Tokaji Kultúrtáj összes települése részt vesz, és jelentős infrastrukturális fejlesztésekre készülnek.

Tokaj is bejelentette, hogy megpályázza Európa Kulturális Fővárosa címet, de nem egyedül, hanem a borvidék mind a 26 településével összefogva. Magyarország 2023-ban birtokolhatja újra a fővárosi rangot az Egyesült Királysággal együtt.

Posta György polgármester közölte, hogy olyan rendezvényeket tartanak Tokajban és Tokaj-Hegyalján, amelyek méltóak arra, hogy a magas színvonalú kultúrát képviseljék. Az örökséggel, a természeti értékekkel, a világhírű borral és minden ehhez köthető kulturális értékkel szeretnének megjelenni a pályázatban– tette hozzá.

A városvezető kiemelte, hogy a Tokaji Kultúrtáj településein infrastrukturális fejlesztéseket terveznek, így például kastélyfelújításokban gondolkodnak.

A Tokaji Fesztiválkatlan idén is jól szolgálta az európai színvonalú kultúrát. Ennek a továbbfejlesztésével és az értékek bemutatásával készülnek, ha elnyerik a címet– mondta el Posta György.

Az Európa Kulturális Fővárosa címre Veszprém, Debrecen, Miskolc és Eger is pályázik. November-december környék írják ki a pályázat, a verseny két fordulóból áll, döntést pedig 2018-ban hoznak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Posta György, Tokaj polgármestere
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást