Különleges programok a Színházak éjszakáján

InfoRádió / MTI
2016. szeptember 1. 14:40
Harminc fővárosi színház várja különleges programokkal a közönséget szeptember 17-én, a Színházak éjszakáján, amelynek eseményei a korábbi évekhez hasonlóan egyetlen karszalaggal látogathatók.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a színházi évadot megnyitó programsorozaton a nézők kulisszatitkokat ismerhetnek meg és új helyszíneket fedezhetnek fel, oly módon nyerhetnek betekintést a színház világába, ahogy évad közben nincs lehetőségük.

Kiemelte, hogy az idén az esélyegyenlőségre szeretnék felhívni a figyelmet: több színház audionarrációval, akadálymentes járatokkal, jeltolmácsolással készül. Az eseményen részt vesz a Baltazár Színház is, amely fogyatékossággal élőkkel együtt hoz létre előadásokat.

Komáromi György, a Színházak éjszakája projektvezetője hozzátette, hogy a játék és szenvedély hívószavak mentén megrendezett eseményhez több vidéki színház, köztük Nyíregyháza, Miskolc és Debrecen teátruma is csatlakozott.