Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Trump-párti kampányba kezd Elon Musk

Infostart
2024. október 16. 13:49
A tech-milliárdos bejelentette, hogy csütörtöktől hétfőig tartó előadássorozatot tart Pennsylvania államban, kevesebb mint két héttel azután, hogy ugyanebben az államban kampányolt a republikánus jelölt mellett.

A Reuters hírügynökség egy névtelen forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy Elon Musk több kampányeseményt is tervez Donald Trump támogatására Pennsylvaniában. Ezek az események várhatóan az America PAC nevű politikai akcióbizottsághoz kötődnek majd - írja a Portfolio.

A milliárdos üzletember nem részletezte, pontosan milyen témákról fog beszélni, de a korábbi tapasztalatok alapján valószínűsíthető, hogy a technológia, az innováció és a gazdaságpolitika területeit érinti majd - írják.

Pennsylvania állam kulcsfontosságú a közelgő elnökválasztási kampányban.

Az állam mind Donald Trump republikánus jelölt, mind Kamala Harris demokrata alelnök számára kiemelt jelentőségű a november 5-i választásokra való felkészülés során.

A "csatatér államként" emlegetett Pennsylvania 20 elektori szavazatával jelentősen befolyásolhatja az elnökválasztás kimenetelét.

Elon Musk korábban is hangot adott már annak, hogy Donald Trumpot támogatja, és most úgy tűnik, aktívabb szerepet is vállal a kampányban - írja a lap. Ez vélhetően újabb vitákat generál majd mind a közösségi médiában, mind a politikai elemzők körében a milliárdos növekvő befolyásáról.

A Reuters arról is írt korábban, hogy Elon Musk három hónap alatt közel 75 millió dollárt áramoltatott Donald Trumpot támogató költekező csoportjába - teszik hozzá. Ez egyértelműbbé teszi, hogyan vált kulcsfontosságúvá a cégvezér a republikánus jelöltnek a november 5-i elnökválasztás megnyerésére irányuló erőfeszítéseiben.