Nyitókép: Forrás: Gold Apollo

Még egy érdekesség kiderült a Hamász-csipogókról, két kéz kellett hozzájuk

Infostart
2024. október 6. 13:26
Biztosra akartak menni az izraeliek. Az üzenet is speciális volt, miután felrobbantak a Hamásznak eladott csipogók.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk, valóban különleges szerkezetek voltak azok a csipogók, amelyekkel több ezer Hamász harcost vagy tagot tettek harcképtelenné az izraeliek. Arról mi is írtunk, hogy olyan robbanóanyag volt bennük, amelyet röntgennel sem lehetett kimutatni.

Most a telex.hu a Washington Post alapján azt közölte, hogy az AR924 típusú készülékek egyik fő értékesítési pontja az volt, hogy kábellel lehetett tölteni, és az akkumulátorok hosszabb élettartamúak voltak.

A csipogók másik különlegessége az volt, hogy távolról lehetett őket aktiválni, de nem akárhogyan. A készülék egy ponton jelzett, hogy titkosított üzenet érkezett, amit csak úgy lehet megtekinteni, hogy az ember két külön gombot egyszerre nyom meg – ehhez viszont két kézzel kellett fogni a csipogót. Az ezt követő robbanás így az ellenséges személy mindkét kezét megsebesíti, vagyis harcképtelenné teszi a használót.

Szeptember 18-án érkezett meg a „titkosított üzenet” a csipogókra, amit a Hezbollah tisztviselőinek egy része aktivált is, megölve ezzel saját magukat, és több körülöttük lévőt is. Azok a készülékek, amelyeket nem robbantottak fel a használók, egy percen belül távirányítás hatására aktiválódtak, és szintén felrobbantak.