Nyitókép: Unsplash

A magyarnál is szigorúbb mobilszabályozás Brüsszelben

Infostart
2024. szeptember 7. 17:25
Szeptember 4-i hatállyal az Európai Unió saját iskolahálózata egy a magyarnál sokkal szigorúbb szabályozást vezetett be a Schola Europæa az egyik nagy brüsszeli iskolájában.

A Brüsszel előkelő negyedeiben működő, elsősorban EU-s alkalmazottak gyerekeit képző, 1.sz. Brüsszeli Európai Iskola a minden EU-s iskolában kötelező angol, francia és német tannyelvek mellett dán, magyar, olasz, lengyel, spanyol, szlovén, lett és máltai EU-bürokraták gyermekeit oktatja. Az új tanév kezdetétől az ottani iskolásokra vonatkozó okoseszköz-tilalom az iskolán kívüli iskolai tevékenységekre, például az osztálykirándulásokra vagy múzeumlátogatásokra is érvényes - írja az mno.hu.

A szabályok megszegése esetén adott esetben a tanórákról is kizárhatják a diákokat, a házirend további megsértése esetén pedig az iskolai fegyelmi tanácsot is összehívják a renitens gyermekek megfegyelmezésére, sőt bármilyen jogsértés esetén az iskola vezetősége fenntartja magának azt a jogot is, hogy a személyes mobiltelefont „biztonságosan semlegesítse”.