Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Rájött a rendőrség, mire jó a Tesla

Infostart
2024. szeptember 6. 11:18
Le akart foglalni egy Teslát az amerikai rendőrség, mert „szemtanúja” volt egy bűncselekménynek.

A Teslák kamerái, különösen a Sentry Mode funkcióval, értékes eszközökké váltak a bűncselekmények felderítésében. Ez a rendszer automatikusan rögzíti a kocsi körüli eseményeket, amikor mozgást érzékel. A rendőrség egyre gyakrabban keresi is ezeket a járműveket, hogy bizonyítékokat szerezzenek bűneseteknél – írja a HVG az Autoevolution cikkére hivatkozva.

Az autó a kesztyűtartóban lévő USB-meghajtón tárolja a felvételeket, amely időnként olyan képeket tartalmaz, amelyek az autó helyzete alapján érdekesek a nyomozók számára. A probléma akkor van, ha Tesla tulajdonosa valamiért nem elérhető, a hatóság ugyanis ekkor is teszi a dolgát.

Egy kanadai turista majdnem pórul járt, miután az oaklandi rendőrkapitányság parancsot kapott a kocsi elvontatására, hogy bizonyítékokat szerezzen belőle egy gyilkossági ügyhöz kapcsolódóan. A rendőrség megpróbálta elérni a tulajt, de az nem reagált, ezt követően akarták elvinni a kocsit. A férfi az utolsó pillanatban került elő és miután elmondták neki, miről van szó beleegyezett, hogy átadja a járművével készült felvételeket.

Nem ez volt az első eset, hogy ilyen okból vontattak el egy autót, az elmúlt két hónapban ez háromszor is megtörtént más autókkal. Mindenesetre a „Teslák szeme” nagy segítséget jelent. Januárban a Sentry felvételei segítettek azonosítani egy férfit, aki szándékosan elgázolt egy másikat és azután elhajtott. Két hónappal ezelőtt pedig egy parkoló Teslából készült videó segített felfedni öt ember fegyveres konfliktusának pontos részleteit.