Nyitókép: Jessica Kourkounis

Hivatalos: Donald Trump mellé állt a korábban demokrata Robert F. Kennedy

Infostart / MTI
2024. augusztus 24. 09:45
A független amerikai elnökjelölt az ingadozó államokban felfüggesztette kampányát és a republikánus indulót támogatja.

A 70 éves politikus az arizonai Phoenix városában tartott kampányfellépésén jelentte be, hogy az ingadozó államokban kiszáll a küzdelemből. Közölte, hogy a kampánycsapata által elvégzett belső felmérések szerint a versenyben maradva támogatókat vonhat el Trumptól, aki szoros versenyben áll a demokraták jelöltjével, Kamala Harris hivatalban lévő alelnökkel.

Bejelentette azt is, hogy

tíz ingadozó államban eltávolíttatja nevét a szavazócédulákról,

hogy ne veszélyeztesse ott a választási eredményt, azonban a többi tagállamban megtartja jelöltségét.

Kennedy hangsúlyozta, hogy már többször is találkozott Trumppal és munkatársaival, és megtapasztalta, hogy egyetértenek olyan kérdésekben, mint a határok biztonsága, a szólásszabadság és a háborúk lezárásának szükségessége.

"Ezek azok az alapvető okok, melyek meggyőztek arról, hogy elhagyjam a Demokrata Pártot, függetlenként induljak és most támogatásom adjam Trump elnöknek" - mondta Kennedy.

"Még mindig számos olyan kérdés van, amelyben továbbra is nagyon komoly nézeteltéréseink vannak. Más kulcsfontosságú ügyekben azonban egyetértünk" - tette hozzá.

A Kennedy család tagjaként, környezetvédelmi ügyvédként és oltásellenes aktivistaként ismert fiatalabb Robert F. Kennedy az Ipsos legfrisebb augusztusi felmérése szerint ugyan a megkérdezettek mindössze 4 százalékának támogatását élvezi, ez azonban a mérleg nyelve lehet Trump és Harris szoros küzdelmében.

Kennedy 2023 áprilisában még Joe Biden hivatalban lévő elnök kihívójaként indult a Demokrata Párt elnökjelöltségéért.