Nyitókép: MTI/AP/Planet Labs PBC

Úgy tudni újból támadás érte a már napok óta lángoló orosz olajraktárat - videó

Infostart
2024. augusztus 23. 21:19
Sajtóértesülések szerint az ukránok ismét dróncsapást mértek a Rosztovi régióban lévő Proletarszk olajlerakatra.

Újabb ukrán dróncsapás érte a proletarszki olajraktárat, amit már napok óta nem tudtak eloltani - közölték helyi forrásokat idéző ​​orosz hírportálok.

Állítólag az új támadás pénteken, hajnali 5 óra körül történt. A Rosztovi régió hatóságai azonban hivatalosan még nem erősítették meg ezt az információt.

Az olajraktár ellen először augusztus 18-án indítottak drónokkal támadást az ukránok. Az akkor felcsapó lángokat még mindig nem tudták eloltani az oroszok, sőt a tűz egyre jobban terjed. Fennáll a veszélye, hogy a a lángok elérik a közeli Proletarszk városát is.

Az X-en publikáló Nexta egy olyan videót is közzé tett, amelyen azt látni, hogy a hatalmas lángokkal égő olajraktár közvetlen közelében egy tartálykocsis vonatszerelvény halad el. A felvételt készítő helybeli szerint a tartálykocsik is bármikor tüzet foghatnak.

Mint arról az Infostart már korábban beszámolt, az olajraktárban tomboló tűz megfékezéséért ortodox papok a helyszínen imádkoznak. Magukkal vitték szent ikonjaikat is, azt remélve, hogy könyörgésük így biztosan meghallgatásra talál.

A tűzet azonban egyelőre még megfékezni sem sikerült.