Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Donald Trump deportálná a „Hamász-párti bűnözőket”

Infostart
2024. augusztus 16. 10:58
Donald Trump republikánus elnökjelölt egy antiszemitizmus elleni konferencián élesen kritizálta Kamala Harrist az Izrael-politikája miatt.

„Harris kezdettől fogva azon dolgozik, hogy megkötözze Izrael kezét, azonnali tűzszünetet követelve, mindig tűzszünetet követelve” – idézi Donald Trump, hozzátéve, hogy ez „csak időt adna a Hamásznak arra, hogy újraszervezze magát és újabb, október 7-i típusú támadást indítson.”

Trump leszögezte: „Meg fogom adni Izraelnek azt a támogatást, amire szüksége van a győzelemhez, de azt is akarom, hogy gyorsan nyerjenek.”

A volt republikánus elnök amiatt is kritizálta Harrist, mert szerinte a demokrata jelölt úgy „manőverezett”, hogy támogatókat szerezzen pártja „mérgező antiszemitái” körében.

A Times of Israel megjegyzi, hogy Harrisnek zsidó a férje, ha a demokrata jelölt nyer a választásokon, történelmet írna azzal, hogy ő lenne az első zsidó házastárs egy amerikai elnök oldalán, valamint az első férfi ebben a szerepben.

Trump ugyanakkor azt is kijelentette – írja az atv.hu –, hogy ha Harris nyer, „a radikális baloldali zászlóégetők és Hamász-szimpatizánsok nem csak az utcáinkon fognak káoszt okozni. Ők fogják irányítani az amerikai külpolitikát a Fehér Házban, és Izrael eltűnik.”

Trump a pro-palesztin, Izrael-ellenes tüntetőket „Hamász-párti bűnözőknek” és „dzsihád szimpatizánsoknak” nevezte, és megfenyegette őket, hogy letartóztatja és deportálja őket az Egyesült Államokból, ha visszatér a Fehér Házba.