Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

A fehérorosz elnök szerint Ukrajna megsértette országa légterét

Infostart / MTI
2024. augusztus 10. 15:18
A célpontokat az oroszok semmisítették meg.

Ukrajna pénteken megsértette Fehéroroszország légterét, a fehérorosz légierőt riadóztatták, amely a légi célpontokat megsemmisítette - közölte szombaton Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a Belta fehérorosz hírügynökség jelentése szerint.

Fehéroroszország a kijevi hatóságok tudomására hozta, hogy az ukrán oldalról érkező fenyegetések nem maradnak válasz nélkül - mondta Lukasenka. Az elnök nem pontosította, hogy milyen légi célpontokról van szó, valószínűleg drónok voltak.

Lukasenka elmondta, hogy Minszk tájékoztatta Oroszországot a fehérorosz légtérbe berepülő légi eszközökről, melyek egy része átrepült Oroszország fölé, ahol az orosz légvédelem megsemmisítette őket Jaroszlavl térségében.

A fehérorosz elnök utasítására csapaterősítéseket vezényeltek az ukrán határra Homel és Mazir taktikai irányában - közölte Viktar Hrenyin fehérorosz védelmi miniszter a Belta jelentése szerint. A határra vezényelt alakulatok különleges erőkből, szárazföldi csapatokból és rakétaegységekből állnak, amelyek Polonez rakétavetőkkel és Iszkander rakétákkal vannak felfegyverezve. A határra tartanak ezenkívül rádiótechnikai csapatok és a légierő alakulatai is.