Nyitókép: Forrás: defense-ua.com

Itt a magyarázat, hogyan játszhatták ki az ukrán csapatok az orosz védelmet - videó

Infostart
2024. augusztus 9. 21:47
Az orosz Rybar elemzőház animált videóban mutatja be, hogyan sikerülhetett az ukrán rohamcsapatoknak Kurszknál mélyen behatolnia orosz területekre.

A Rybar friss 3D-s animációt közölt az ukrán rohamcsapatok kurszki taktikájáról, magyarázatot mutatva arra, hogy sikerült kijátszani szerintük az orosz védelmet - írja a Portfolio.

Az orosz elemzők úgy vélik, az ukrán támadók nagy mobilitású páncélozott járművekkel rohamozták meg a Kurszkban kiépített védelmi rendszereket, majd miközben a közvetlen támadás lekötötte az orosz védők figyelmét, más csapatok megkerülték a megerősített állásokat és bevonultak az orosz falvakba.

Oroszország a betörés hírére erősítést küldött a régióba, de a belső területen tartózkodó ukrán páncélosok lesből rájuk támadtak és likvidálták az érkező orosz csapatokat.

Az oroszok nem számítottak rájuk, mivel az erődítéseket megkerülő ukránok beljebb tartózkodtak, mint azt a harctéri jelentések alapján feltételezték.

Mint írják, a magyarázat logikusnak tűnik, de azt is hozzáteszik, hogy Kurszk védelme nem volt felkészülve egy ilyen méretű támadás elhárítására. Lehetséges, hogy ha az ukránok frontális rohammal nekimentek volna a védelmi rendszernek, akkor is csak lassítani tudta volna őket.

Ukrajna jelenleg körülbelül 300 négyzetkilométernyit foglalt el Kurszk megyéből, Moszkva pedig nagy erőkkel igyekszik visszaverni a támadást.

Az animált videót itt tudja megtekinteni: