Nyitókép: MTI/EPA/Allison Dinner

Donald Trump visszakérdezett Kamala Harris származásával kapcsolatban

Infostart
2024. augusztus 1. 10:51
A jelenlegi alelnök időközben vitára hívta a volt elnököt.

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump a fekete bőrű újságírók chicagói összejövetelén vett részt, ahol egy riporter kérdésére Kamala Harris származását kérdőjelezte meg – írja az Index a CNN cikke alapján.

„Mindig is indiai származású volt, és csak az indiai örökséget népszerűsítette. Nem tudtam, hogy fekete, egészen néhány évvel ezelőttig, amikor történetesen fekete lett, és most azt akarja, hogy feketeként ismerjék. Szóval nem tudom, vajon indiai vagy fekete? Én bármelyiket tiszteletben tartom, de ő nyilvánvalóan nem, mert végig indiai volt, aztán hirtelen fordulatot vett, és fekete lett” – mondta Donald Trump.

A CNN szerint

Trump megjegyzései emlékeztetnek a múltban a fekete bőrű politikai riválisok ellen elkövetett hasonló támadásaira, beleértve azokat az éveket, amikor azokat a hamis, egyes vélemények szerint rasszista összeesküvés-elméletet terjesztette, hogy Barack Obama korábbi elnök nem az Egyesült Államokban született.

Kamala Harris édesanyja indiai, édesapja jamaicai, mindketten az Egyesült Államokba vándoroltak. Harris a kaliforniai Oaklandben született, és a washingtoni Howard Egyetemre járt. Ő az első női, az első fekete és az első ázsiai–amerikai alelnök.