Nyitókép: Forrás: Rheinmetall

Háborús célpont lesz a német gyár

Infostart
2024. július 31. 16:02
A Rheinmetall július 24-én kapott megbízást lőszergyár építésére Ukrajnában.

Oroszország legitim katonai célpontnak tartja azt a lőszergyártó üzemet, melyet a Rheinmetall német hadiipari konszern fog megépíteni Ukrajnában – írja a Portfolio a TASzSz cikkére hivatkozva.

A portál Andrej Nasztaszin orosz külügyminisztériumi képviselőt idézi, aki azt mondta: július 24-én kiderült, hogy a Rheinmetall megbízást kapott az ukrán kormánytól arra, hogy lőszergyárat építsen Ukrajna területén. Oroszország ezt az üzemet ugyanúgy legitim katonai célpontnak tekinti, ahogy minden más hadiipari létesítményt Ukrajna területén.

Az orosz politikus militarizmussal és háborús nyerészkedéssel vádolta meg a német vállalatot. A Rheinmetall Európa egyik legnagyobb hadiipari vállalata és Ukrajna elkötelezett támogatója. A német cég már legalább egy hadiipari üzemet nyitott Ukrajna területén: ez egyelőre a német páncélozott járművek javításával foglalkozik. Később várhatóan harcjárműveket, köztük KF41 Lynx lövészpáncélosokat fognak gyártani.

Ebből a gyalogsági harci járműből egyébként az első hazai gyártású darab egy hete gördült le a zalaegerszegi gyártósorról.