Nyitókép: MTI/EPA/Armando Babani

Frankfurtra is lecsaptak a klímaaktivisták

Infostart / MTI
2024. július 25. 08:18
Klímaaktivisták akciója miatt csütörtökön kora reggel átmenetileg fel kellett függeszteni a frankfurti nemzetközi repülőtér forgalmát. A repülőtér szóvivője később bejelentette, hogy már ismét indítanak és fogadnak légijáratokat.

A szóvivő hozzáfűzte, hogy egyelőre még nem tudják üzemeltetni az összes kifutót.

A kora reggeli órákban a Last Generation klímaaktivista csoport több tagjának a kerítésen keresztül sikerült bejutnia a legnagyobb német repülőtér területére, és odaragasztották magukat a kifutóhoz.

„Egy folyamatban lévő demonstráció miatt a légijáratok közlekedése jelenleg fel van függesztve” – figyelmeztette a repülőtér a honlapján az utasokat, és arra kérte őket, hogy egyelőre ne induljanak el a repülőtérre, és online ellenőrizzék járatuk státuszát.

A repülőtéri rendőrség azt ígérte, hogy a lehető leggyorsabban igyekeznek megoldani a helyzetet.

A klímaaktivisták szerdán reggel a Bonn-Köln nemzetközi repülőtér forgalmát állították le átmenetileg egy hasonló akcióval, és az X közösségi platformon előrebocsátották, hogy a következő hetekben világszerte folytatják a repülőterek elleni akcióikat, amelyekkel azt akarják elérni, hogy 2030-ra világszerte kivezessék a fosszilis tüzelőanyagok használatát.

"A folytatódó olaj-, gáz- és szénkitermelés és -égetés a létünket fenyegeti" - figyelmeztetett üzenetében a Last Generation.

(Címlapképünk illusztráció.)