Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Svéd parti őrség

Elon Musk furcsán reagált arra, hogy az ukránoknak közük lehet az Északi Áramlat felrobbantásához

Infostart
2023. november 13. 15:07
A technológiai guru rövid, egyszavas megjegyzést fűzött a hírhez.

A The Washongton Post azt állítja, hogy az ukrán titkosszolgálat egyik magas rangú tisztje irányíthatta a Balti-tenger alatt húzódó gázvezeték elleni szabotázs akciót. Az amerikai újság értesüléseit előbb a Mandiner, majd a Magyar Nemzet is átvette.

Eszerint Roman Cservinszkij, egy kitüntetett 48 éves ezredes – aki az ukrán különleges műveleti erőknél szolgált – volt az Északi Áramlat-művelet „koordinátora”, aki a logisztikát és a támogatást irányította egy hatfős csapat számára, amely hamis személyazonosság alatt bérelt egy vitorlást, és mélytengeri búvárfelszereléssel robbanótölteteket helyezett el a gázvezetékeken.

Mint arról az Infostarton is többször beszámoltunk, 2022. szeptember 26-án három robbanás hatalmas szivárgást okozott az Északi Áramlat 1 és 2 vezetékeken, amelyek Oroszországból Németországba vezetnek a Balti-tenger alatt. A támadás következtében a tél közeledtével a hálózat négy gázvezetékéből csak egy maradt sértetlenül.

Sajátosan reagált viszont a The Washington Post cikkére Elon Musk. A milliárdos üzletember sokatmondóan egyetlen szóban foglalta össze véleményét.

Érdekes

– írta kommentben egy, a cikkről szóló bejegyzés alá.