Nyitókép: Anadolu Agency

Egész éjszaka lőtték a Gázai övezetet, likvidáltak egy Hamász-parancsnokot

Infostart
2023. október 28. 08:05
Az izraeli légierő folyamatos légicsapásokat mért a Gázai övezetre, miután péntek délután bejelentették, hogy kiterjesztik műveleteiket az övezetben. A hadsereg reggel bejelentette, hogy kilőtték Hamasz légi műveletekért felelős parancsnokát.

Az izraeli hadsereg fokozta támadásait a Gázai övezet ellen, miután péntek délután bejelentették, hogy kiterjesztik a hadműveletet. Az azonban egyelőre nem világos, hogy a korábban beharangozott nagy támadásról indult-e meg, vagy még annak előkészítő műveletei zajlanak.

Egyes hírek szerint megindultak az izraeli páncélosok, a Hamász katonai szárnya pedig azt közölte, hogy harcosai több helyen is összecsaptak az izraeli katonákkal az övezet területén.

A térségben nincs telefon- és internet-szolgáltatás, megszakadt a kapcsolat a nemzetközi szervezetek helyszínen dolgozó segélymunkatársaival és a Gázai övezetben tartózkodó újságírók sem tudnak bejelentkezni.

Az al-Jazeera arab hírtelevízió beszámolója szerint az izraeliek bombázták annak a kórháznak a környékét, amely alatt izraeli állítás szerint a Hamasz lőszerraktárat és parancsnoki központot működtetett. Az állítást a palesztin szervezet visszautasította.

Az izraeli hadsereg reggel ugyanakkor annyit megerősített, hogy

a Hamász alagútjait támadta az éjszaka, 150 célpontra mért csapást.

Azt is közölték, hogy légicsapás végzett a Hamász légi műveleteket irányító parancsnokával.

Aszem Abu Rakaba a drónakciókért és a légvédelmeért volt felelős a palesztin szervezetben.