Nyitókép: SolidMaks/Getty Images

Kétszer lőtt rá egyéves testvérére egy hatéves fiú

Infostart
2023. június 9. 08:24
Az arcon és vállon lőtt kisded életben van.

A hatéves detroiti fiú véletlenül talált rá arra a fegyverre, amellyel meglőtte testvérét. A városi rendőrség szerint túl gyakran következnek be ehhez a lövöldözéshez hasonló esetek - írja az amerikai NBC News.

Charles Fitzgerald, a detroiti rendőrfőnök helyettese szerint hiába beszélnek annyit arról, hogy biztonságos helyen kell tartani a lőfegyvereket, mégis bekövetkeznek ilyen esetek.

Az egyéves gyermek éppen egy ugrálóvárban játszott, amikor bátyja kezébe félautomata fegyver került helyi idő szerint szerda este 7 óra 40 perckor.

A gyermek édesanyja nem volt otthon, egy, az utcában lakó rokonához ment át. Az édesapa más gyerekekkel és a kicsik nagybátyjával együtt a kertben javította a kerítést.

Az ügyben nem tartóztattak le senkit, de zajlik a nyomozás. Fitzgerald úgy fogalmazott: hatalmas szerencse kellett ahhoz, hogy az egyéves gyermek, akit az arcán és a vállán talált el testvére, túlélje az esetet.

Áprilisban Michigan állam kormányzója, Gretchen Whitmer aláírta azt a törvényjavaslatot, amely előírja, hogy a fegyvereket el kell zárni, ha feltételezhető, hogy gyermek van jelen azok környezetében.

Mindez két hónappal azután történt, hogy egy fegyveres három embert ölt meg a Michigani Állami Egyetemen, és mintegy 16 hónappal azután, hogy egy 15 éves középiskolás diák négy emberrel végzett. Whitmer hivatala mindkét lövöldözésre hivatkozva fogadta el a javaslatot.

Az Everytown for Gun Safety, a fegyverekkel kapcsolatos törvények szigorítását követelő érdekvédelmi szervezet adatbázisa szerint idén már legalább 128, gyerekek által elkövetett, nem szándékos lövöldözés történt az Egyesült Államokban. Ezeknek 54 halálos áldozata volt.