Nyitókép: MTI/EPA/Valda Kalnina

Már Ukrajnában vannak a német tankok, a britek is bejelentést tettek

Infostart
2023. március 28. 09:09
Időközben befejeződött az ukránok kiképzése a brit Challenger tankokra - britek heteken át tanították az ukrán katonákat.

Befejeződött az Egyesült Királyságban az ukrán katonák több hetes kiképzése a Challenger 2 tankok kezelésére – írja a The Gurardian. A kiképzésben részvevő ukrán harckocsizók nem sokkal azután érkeztek a szigetországba, hogy Rishi Sunak brit miniszterelnök januárban bejelentette, hogy az Egyesült Királyság 14 darab harckocsit küld Ukrajnába.

Arról, hogy az Ukrajnának szánt tankok jelenleg hol találhatók, a brit védelmi minisztérium nem árult el részleteket, de a portálon úgy fogalmaznak, hogy várhatóan időben a helyükön lesznek – az ukrán legénységgel együtt – a tavaszi ellenoffenzívára, amiről azt feltételezik, hogy már készülőben van.

A brit védelmi miniszter a lapnak úgy nyilatkozott, „az ukrán katonák jobban felszerelve, de nem kisebb veszélyre térnek haza.” Ben Wallace, aki múlt hónapban a kiképzés helyszínére látogatott, hozzátette: „Igazán inspiráló volt látni az ukrán katonák eltökéltségét (…) Továbbra is kitartunk és mindent megteszünk Ukrajna támogatásáért, ameddig csak szükséges”.