Nyitókép: ermingut/Getty Images

Várják a külföldi vadászpilótákat Ukrajnába

Infostart
2023. március 24. 15:12
Több ezer külföldi állampolgár jelentkezett szolgálatra az ukrán légierőhöz - jelentette ki Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője egy tévéműsorban, adta hírül a Korrespondent.

Külföldiek is szolgálhatnak az Ukrán Fegyveres Erők légierejének kötelékében, a megfelelő képzettséggel rendelkezők lehetnek pilóták, vagy a földi személyzet tagjai.

Jurij Ihnat arról is beszélt, hogy rengetek kérelem érkezett repülésben jártas személyektől. Persze elsősorban olyan ukránokról van szó, akik külföldön dolgoznak.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy az ukrán fegyveres erőkben vannak olyan idegenlégiók, külföldi önkéntesek, akik Ukrajna oldalán harcolnak az orosz agresszió ellen - számol be a Kárpáthír a Korrespondent alapján.

Azt is hozzátette még, hogy az ilyen szakemberek iránti igény megnőhet, miután a közeljövőben vadászgépeket kaphat Ukrajna.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk a szlovák védelmi tárca bejelentette: az Egyesült Államok tizenkét Viper típusú harci helikoptert ígért Szlovákiának az Ukrajnának átadott MiG-29-es vadászgépekért cserébe.