Nyitókép: Sűrű, fekete füst száll a magasba egy orosz légicsapást követően a nyugat-ukrajnai Lvivben 2022. március 26-án. MTI/EPA-PAP/Wojtek Jargilo

Orosz bombák csapódtak be Lvivben

Infostart
2023. február 16. 08:47
A "kritikus infrastruktúra" van veszélyben a nyugat-ukrajnai város közelében.

A nyugat-ukrajnai Lviv megyében Lemberg (Lviv) városa közelében bombáz az orosz hadsereg – írja a The Guardian alapján a hvg.hu.

Halálos áldozatról nem tudni, de azt igen, hogy "kritikus infrastruktúrára" mértek csapást, a keletkezett tüzet sikerült eloltani.

A regionális vezető Maksym Kozytskyi későbbre ígért részletes tájékoztatást.

Az MTI azt írja a helyi hatóságok közlése alapján, az orosz haderő 36 rakétát lőtt ki az országra, amelyekből az ukrán légvédelem 16-ot megsemmisített.

Az ország déli részén az ukránok nyolc rakétát lőttek le, amelyeket egy fekete-tengeri orosz hadihajóról indítottak.

Ukrajna északi, nyugati és középső részén több rakéta becsapódott. Lvivben kigyulladt egy ipari létesítmény, miután találat érte. Lviv megye kormányzója, Makszim Kozickij elmondta, hogy sikerült megfékezni a lángokat.

A Dnyipropetrovszk megyei Pavlohradban lakóépületeket ért támadás, amelynek legalább egy civil áldozata és hét sebesültje van - tájékoztatott Szerhij Liszak kormányzó.

Az éjszaka folyamán Ukrajna egész területére légiriadót rendeltek el, reggel az intézkedést Dnyipropetrovszkij, Harkiv, illetve Donyeck megye ukrán ellenőrzés alatt álló területeire korlátozták.