Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Bejelentésre készül a Facebook Donald Trumpról

Infostart
2023. január 3. 13:47
Még januárban döntenek arról, hogy a volt amerikai elnök visszatérhet-e a Facebookra és az Instagramra.

A Meta – amely számos közösségi oldalt üzemeltet – hamarosan bejelentést tesz arról, hogy „megengedi-e” Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnöke számára a Facebook és Instagram oldalak használatát.

A világvállalat korábban közölte, hogy január 7-ig döntést hoz az exelnök ügyében, de a döntést azonban a Financial Times napilap értesülései szerint később, de még a hónap folyamán jelentik majd be – írja a hirado.hu.

A lap értesülései szerint a Meta egy külön munkacsoportot is létre hozott, amely kifejezetten ezzel az üggyel foglalkozik. A csoportban dolgozó munkatársak a közpolitikai és a kommunikációs területről, valamint a politikai tartalmakért felelős csoportból érkeztek. A Reuters hírügynökség az eset kapcsán kérdéseket tett fel a vállalat számára, azonban a cégóriás nem reagált a megkeresésre.

Elon Musk, a Twitter vezérigazgatója még novemberben vonta vissza Donald Trump oldalának tiltását, miután az általa kezdeményezett szavazáson több mint 15 millió voksoló közel 52 százaléka az exelnök javára döntött. Donald Trump azonban úgy nyilatkozott, hogy nem kíván visszatérni a Twitterre, hanem elsődlegesen továbbra is az általa létrehozott közösségi oldalra, azaz a Truth Socialra támaszkodik.

A volt amerikai elnök felhasználói fiókját azután függesztették fel, hogy egyes támogatói Joe Biden jelenlegi elnök beiktatása előtt, 2021. január 6-án megostromolták az amerikai törvényhozásnak otthont adó Capitoliumot Washingtonban, tiltakozásukat kifejezve, amiért szerintük meghamisították a választási eredményeket.