Nyitókép: Twitter

Napokon át kapaszkodott bójába egy brit kajakozó a Doveri szorosnál

Infostart
2022. október 28. 21:09
Kajakja felborult, egy holland halászhajó mentette ki.

A kapitány véletlenül pillantotta meg a férfit, aki őrülten hadonászott evezőjével - Teunis de Boer szerint egyértelmű volt, hogy a férfi nagy bajban van.

Miután a hajó fedélzetére került, a férfinak innivalót és csokoládét adtak a matrózok, majd a francia hatóságok légi úton kórházba szállították.

A BBC cikke szerint a francia partoktól néhány kilométerre nyugatra találtak rá a kajakozóra csütörtökön délután. A hajó kapitánya épp azt ellenőrizte, nem közelítik-e meg túlságosan a bóját, amikor felfedezte a pórul járt férfit.

"Felemeltem a távcsövet, és láttam egy fiatalembert, aki fürdőnadrágban integetett nekünk, mint egy őrült" - mondta a De Telegraaf honlapnak. Ezután mentőövet dobtak neki és fedélzetre húzták.

A férfi tele volt zúzódásokkal, elmondása szerint úgy maradt életben, hogy kagylókat kapart le a bójáról, emellett pedig apró rákokat és hínárt evett.

Mivel kiszáradt és kihűlt, a legénység takarókba burkolta. A franciák később helikopterrel Boulogne-ba vitték kivizsgálásra.

Az nem tiszta, pontosan mennyi időt töltött a bóját ölelve: saját elmondása szerint 12 napot volt vízen, a francia hatóságok szerint viszont 48 órával megtalálását megelőzően hagyhatta el a kikötőt Doverben.

A szorost átszelni szándékozókat a hatóságok figyelmeztetik a vállalkozás veszélyes mivoltára: naponta több mint 400 hajó szeli itt át a vizet.