Nyitókép: (MTI/EPA/Shawn Thew)

Válság van a Facebooknál, új korszak kezdődik

Infostart
2022. október 1. 06:29
Mark Zuckerberg csütörtökön egy belső fórumon jelentette be a dolgozóknak, hogy leállítja a dolgozók felvételt, és átstrukturál néhány csoportot a vállalaton belül.

A jelek szerint - ha átmenetileg is, de - vége a Meta szárnyalásának: a cég egy évtizednyi folyamatos bővülés után leépítést tervez – írja a Hvg.hu.

A Bloomberg.hu beszámolója szerint a Meta csökkenti a cég kiadásait is, így a VR és a metaverzum fejlesztésébe nem érkezik olyan nagy mértékben pénz. A Facebook a rövid videoformátumot takaró Reelst is támogatta, hogy konkurenciát állítson a TikToknak.

A Meta számára nemcsak a világgazdaság alakulása jelenthet fejtörést, hanem az is, hogy az Apple 2021-ben bevezetett adatvédelmi szabályai megnehezítik a reklámok megjelenítését a felhasználóknak.

Mark Zuckerberg már júliusban jelezte: a cég nehéz időket él meg. Egy belső fórumon megjegyezte, az elmúlt évek legrosszabb eredményét produkálhatják. A Meta már eddig is szüneteltette bizonyos részlegeken a munkaerő felvételét, de a teljes vállalati stop új korszakot jelez.