Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor is besegít a brazil elnök kampányába – videó

Infostart
2022. október 1. 22:47
Vasárnap általános választásokat tartanak Brazíliában, ahol az elnök és az alelnök személyéről, valamint a Nemzeti Kongresszus összetételéről döntenek a választópolgárok. Most Orbán Viktor is beszállt Jair Bolsonaro elnök kampányába.

„Kedves brazil barátaim! Önök fontos választásra készülnek. Én több mint harminc éve szolgálom a hazámat Európában, ez idő alatt sok vezetővel találkoztam, de nagyon kevés olyan kiemelkedő vezetőt láttam, mint az önök elnöke, Bolsonaro elnök úr” – fogalmazott videóüzenetében Orbán Viktor.

A kormányfő hozzátette: „Örülök, hogy együtt dolgozhattam vele. Nagy megtiszteltetés volt megfigyelni és megtanulni, ahogyan csökkentette az adókat, ahogy stabilizálta a gazdaságot, ahogy visszaszorította a bűnözési rátát, és ahogy Brazília számára fényesebb jövőt készített elő.”

Orbán Viktor végül azt kívánta, hogy Bolsonaro folytathassa a munkáját. „Olyan elnökről beszélünk, aki a mai progresszív-liberális világuralom mellett is elég bátor volt ahhoz, hogy Brazíliát helyezze mindenek elé és a Jóistent mindannyiunk fölé” – mondta.

„Sok sikert kívánok önöknek. Go Bolsonaro!” – zárta gondolatait a magyar miniszterelnök. A videót, amelyhez portugál felirat is készült, Bolsonaro a saját közösségi oldalán osztotta meg szombaton.