Nyitókép: MTI/AP/PA pool/Victoria Jones

Százan veszthetik állásukat III. Károly kinevezése miatt

Infostart
2022. szeptember 15. 12:28
A Clarence House dolgozóit érintheti a leépítés: a korábbi walesi herceg innen költözik át a Buckingham palotába.

A palota dolgozói meglehetősen alkalmatlan időzítéssel kapták meg azokat a leveleket, amelyekben arról értesítették őket, hogy a Clarence House stábjában jelentős leépítés várható, amely akár őket is érintheti személy szerint: hétfőn, a levelek átadásának idején Edinburgh székesegyházában éppen a királynőért tartottak szertartást.

Személyi titkárok, illetve pénzügyi és kommunikációs feladatokkal megbízottak lehetnek érintettek - írja a CNN.

A Közszolgálati és Kereskedelmi Szolgáltatók Szakszervezete (PCS) az elbocsátási folyamat azonnali leállítására szólított fel, hozzátéve, hogy az alkalmazottak egy része évtizedek óta a Clarence House-ban dolgozik.

"A döntés, hogy a nemzeti gyász időszakában jelentik be az elbocsátásokat, nem más, mint szívtelenség"

- nyilatkozta a szakszervezet.

A Buckingham-palotában, a Windsori kastélyban és más palotákban a királyi családnak dolgozók számos munkaügyi törvény alól mentesülnek, úgy tűnik, hogy a Clarence House nem.

Ilyen változásokra senki sem számított

"Biztosítani fogjuk, hogy minden intézkedést megtegyünk minden olyan alkalmazott védelmére, aki úgy dönt, hogy csatlakozik hozzánk" - tette hozzá a szakszervezet.

Miután III. Károly a Buckingham palotába költözik, mindenki számított arra, hogy változások következnek be, de azt senki sem hitte, hogy ilyen gyorsan és hogy

azok ennyire drasztikusak lesznek,

nyilatkozta Mark Serwotka, a szakszervezet főtitkára. Hozzátette: azt nem tudja, Vilmos hercegnek milyen stábra lesz szüksége akkor, amikor irodáját új walesi hercegként áthelyezi a Clarence House-ba.

A leghűségesebbeket büntethetik

"Az érintett alkalmazottak közt sokan a gyász kezdeti időszakában szorgalmasan támogatták az új királyt, az elmúlt napokban rendkívül keményen dolgoztak, hogy aztán hálából elbocsátási értesítést kapjanak" - tette hozzá a szakszervezet, amely a lehető leghamarabb szeretné tájékoztatni a személyzetet törvényes jogairól.

A Clarence House egyelőre nem reagált a CNN megkeresésére az üggyel kapcsolatosan.