Nyitókép: MTI/EPA/Sztepan Franko

Három feltételt szabott az oroszokkal való tárgyaláshoz Ukrajna

Infostart
2022. június 5. 08:53
Az ukrán tárgyalódelegáció tagja, Mihajlo Podoljak beszélt erről. Nyilatkozott arról is, hány hónap múlva lehet vége a háborúnak.

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik tanácsadója szerint amíg az orosz erőket vissza nem szorítják a lehető legközelebb az ukrán határ irányába, nem kapják meg a kért fegyvereket és nem erősítik meg az ukrán pozíciókat, addig nincs értelme tárgyalni Oroszországgal. Ezzel arra reagált, hogy Emmanuel Macron francia elnök korábban azt mondta, hajlandó közvetíteni Kijev és Moszkva között - írta a Telex.

A portál tudósítása szerint az ukrán delegáció egy másik tagja, David Arahamia pedig arról beszélt, hogy Kijev meg akarja erősíteni a pozícióit az érkező új nyugati fegyverszállítmányok segítségével, mielőtt újrakezdené a tűzszüneti tárgyalásokat Oroszországgal.

Podoljak a napokban úgy vélekedett, hogy szerinte a háború még két-hat hónapig tarthat, attól függően, hogy az ukrán erők mennyi fegyvert kapnak a nyugati országoktól, valamint hogy miként változik a hozzáállás Európában, Ukrajnában és Oroszországban.