Nyitókép: Pexels

Négy hét után találtak rá az esőerdőben eltéved két fiúra

Infostart
2022. március 18. 21:30
Bár nagyon legyengültek és lefogytak, teljes felépülésükre számítanak az őket kezelő kórházban.

Még február 18-án tűnt el Glauco és Gleison Ferreira az Amazonas őserdőben, miután kis madarakat kergetve eltévedtek. A hat- és nyolcéves helyi fiúkra véletenül bukkant rá kedden egy favágó a BBC cikke szerint.

Eltűnésüket követően helyi lakosok százai keresték a fiúkat, de az erőfeszítések az esős évszakban, amikor a szokásosnál is nehezebb az esőerdőben közlekedni, hiábavalónak bizonyultak. Hivatalosan február 24-én fejezték be keresésüket a hatóságok, de a lakosság ezután sem adta fel a reményt, tovább kutatott utánuk.

A két gyerekre Palmeira in the Lago Capanã rezervátumtól, a fiúk lakhelyétől hat kilométerre bukkant rá egy favágó. Közelükben kezdett munkába, amikor meghallva azt az egyik fiú kiabálni kezdett.

A hangokat követve bukkant rá a férfi a két gyermekre, akik a földön fekve, éhesen és gyengén, horzsolásokkal teli várták megmentőjüket.

A fiúk elmondták, hogy a dzsungelben töltött hetek alatt nem ettek semmit, csak esővizet tudtak inni. először a Manicoréban található kórházba szállították őket, majd később Manausba vitték át mindkettejüket.

Nem ez az első alkalom, hogy valaki eltéved az Amazonas esőerdejében: tavaly januárban Antonio Sena pilóta 36 napot töltött az Amazonas egyik legkietlenebb részén, miután lezuhant a repülőgépe. 2008-ban egy 18 éves őslakos 50 napra tűnt el az Amazonas egyik távoli területén, miután vadászni indult, és nem sokkal azután, hogy megtalálták, meghalt.